Damen wil poolcruiseschepen bouwen

Scheepsbouw

Scheepsbouwer Damen zoekt weer een nieuwe nichemarkt op: die van de avontuurlijke cruisevaart, ofwel expedition cruising.

Het concern is daartoe een samenwerking aangegaan met het Britse Expedtion Voyage Consultants Ltd. Ze willen gezamenlijk een ontwerp maken voor een schip met ongeveer honderd passagiers. Dat moet hen ‘onvergetelijke ervaringen in een luxe reisstijl naar afgelegen bestemmingen van Polynesië tot en met de Noordwestpassage bieden’.

Damen heeft vorig jaar op de jaarlijkse Yacht Show in Monaco al het SeaXplorer-ontwerp gepresenteerd, die als schepen van 65, 90 of 100 meter gebouwd kunnen worden. Ze kunnen, uiteraard, uitgerust worden met een helikopter en allerlei duikvoorzieningen. Volgens Damen zijn ze inzetbaar van de tropen tot de Poolzeeën.

Volgens Damen groeit de markt voor dit soort reizen als kool en is er behoefte aan nieuwe schepen, omdat de bestaande vaartuigen op leeftijd zijn en de milieueisen steeds strenger worden.

Damen wil poolcruiseschepen bouwen | NT

Damen wil poolcruiseschepen bouwen

Scheepsbouw

Scheepsbouwer Damen zoekt weer een nieuwe nichemarkt op: die van de avontuurlijke cruisevaart, ofwel expedition cruising.

Het concern is daartoe een samenwerking aangegaan met het Britse Expedtion Voyage Consultants Ltd. Ze willen gezamenlijk een ontwerp maken voor een schip met ongeveer honderd passagiers. Dat moet hen ‘onvergetelijke ervaringen in een luxe reisstijl naar afgelegen bestemmingen van Polynesië tot en met de Noordwestpassage bieden’.

Damen heeft vorig jaar op de jaarlijkse Yacht Show in Monaco al het SeaXplorer-ontwerp gepresenteerd, die als schepen van 65, 90 of 100 meter gebouwd kunnen worden. Ze kunnen, uiteraard, uitgerust worden met een helikopter en allerlei duikvoorzieningen. Volgens Damen zijn ze inzetbaar van de tropen tot de Poolzeeën.

Volgens Damen groeit de markt voor dit soort reizen als kool en is er behoefte aan nieuwe schepen, omdat de bestaande vaartuigen op leeftijd zijn en de milieueisen steeds strenger worden.