Van der Linden, specialist in handel en transport van agrarische en industriële producten,nam onlangs twee nieuwe Scania met haakarm in gebruik. De beide nieuwe drie-assige voertuigen zijn uitgerust met de comfortabele Highline cabine en de zeer zuinige 450 pk SCR-only 13-liter motor. Het wagenpark van Van der Linden, gevestigd in Veghel, bestaat uit 22 moderne en goed onderhouden trekkers. Daarnaast beschikt het bedrijf over meerdere tankopleggers, kipopleggers, walkingfloor-opleggers, containerwagens en een dieplader. Dit wagenpark wordt ingezet voor het transport van de eigen producten en stromen als diervoeders, organische reststromen en mest.

Bos Dynamics in Ede heeft geïnvesteerd in drie nieuwe DAF CF 450- en acht XF 450-trekkers. Een van de drie staat extra in de schijnwerpers. Dat is de 40ste DAF in het wagenpark van Bos Dynamics. Bos Dynamics is gespecialiseerd in transport van buitenmaatse goederen. Dat zijn bijvoorbeeld grote garagedeuren of flinke kozijnen. Het werkgebied omvat Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. De onderneming werd in opgericht in 2011. Het wagenpark omvat zeventig trucks (waarvan 55 in eigen beheer), 85 trailers en 45 kooiapen.

Wagenborg Nedlift in Groningen, specialist op het gebied van horizontaal, verticaal en zwaar transport heeft opnieuw haar kraanvloot verder uitgebreid. Dit keer voegt Wagenborg drie nieuwe Tadano’s toe aan haar kraanvloot. Het gaat om twee Tadano’s HK40 en een Tadano ATF70G-4. De Tadano ATF70G-4 beschikt over een 52 meter lange telescoopmast en is uitgerust met dubbele jib. Verder is de kraan uitgerust met 16,5 ton ballast. De Tadano’s HK40 beschikken beiden over een 35,2 meter lange telescoopmast en zijn geleverd met een 9 meter lange enkele jib en 8,5 ton ballast. De kranen zijn voorzien van een Scania onderwagen 8×2 met naloopas.

Eind februari zijn alle klanten van Nedcargo België verhuisd naar het nieuwe distributiecentrum in Willebroek en is het dc gevuld voor 80%. Het warehouse ligt strategisch tussen Antwerpen en Brussel aan de E19 en A12 en aan het Zeekanaal Brussel-Schelde. Nedcargo gebruikt het distributiecentrum als centrale opslag van levensmiddelen en dranken voor distributie in België en Nederland. Het oude distributiecentrum in Relegem is al in december gesloten. In Zellik aan de Brussels ring heeft Nedcargo ook nog een grote loods waar ook levensmiddelen overgeslagen worden. Er wordt al gedacht aan uitbreiding van het dc: eind 2018 komt er nog 10.000 m2 erbij en de vestiging in Willebroek zit dan op tonaal 40.000 meter, oftewel 60.000 pallets opslag plaatsen.

Bij Mammoet Road Cargo in Oudenbosch is de eerste Volvo FH afgeleverd uit een serie van vijftien Volvo-trekkers. De transporteur is gespecialiseerd in uitzonderlijk transport door heel Europa. Het bedrijf vervangt de komende jaren vijftien van haar in totaal vijftig trekkende eenheden door Volvo’s FH. De order betreft Volvo FH-trekkers oplopend van 460 tot 540 pk en met verschillende asconfiguraties: vijfmaal een 4×2, driemaal een 6×2 met gestuurde voorloopas, zes 6×4-trekkers met 60 ton GCW en een 8×4 tridem met gestuurde voorloopas en 80 ton GCW.

Farm Trans Group uit Zevenbergen heeft de laatste Mercedes-Benz Actros uit een order van 46 trucks ontvangen. De eerste Actros trucks van Farm Trans Group werden tweeënhalf jaar geleden in gebruik genomen. Net als hun voorgangers worden de nieuwe trucks ingezet voor de divisies Organische Grondstoffen en Koel en Vries. Hiermee rijden de chauffeurs van Farm Trans Group door heel Europa. De nieuwe trucks zijn uitgevoerd met onder andere de StreamSpace-cabine met vlakke vloer, motorrem met extra capaciteit, 8-tons vooras, aslastindicatoren, Predictive Powertrain Control (PPC) en FleetBoard.

Vastgoedontwikkelaar ProDelta heeft Distriport Tiel uitgebreid. Op 1 februari is 14.000 vierkante meter logistieke ruimte toegevoegd aan het bestaande complex. Het pand ligt op bedrijventerrein Medel in Tiel. Er is een vrije stapelhoogte van 12,20 meter, een maximale vloerbelasting van vijfduizend kilogram per vierkante meter, een betonnen gevelplint met een hoogte van 2,5 meter en één loadingdock per achthonderd vierkante meter bedrijfsruimte. Distriport Tiel is centraal gelegen aan de A15 (Rotterdam – Bemmel). Het omliggende wegennet biedt een connectie met de Rotterdamse havens, Schiphol, België en Duitsland. Direct naast Distriport Tiel ligt de Barge Terminal van de CTU aan het Amsterdam-Rijnkanaal.

Bij de grote truckparking op de Maasvlakte in Rotterdam komt de grootste vrachtwagenwasplaats van Nederland. HB Truckwash Maasvlakte lanceert een concept waarbij ze met behulp van software van wassen zonder wachttijden de nieuwe standaard maken. Chauffeurs kunnen 24/7 terecht, zodat ze geen onnodige tijd verliezen. In Nederland hanteren de meeste truckwashes kantoortijden, terwijl chauffeurs vaak al heel vroeg op pad zijn. De Truckwash wordt in september opgeleverd, De parking naast het Maasvlakte Plaza-gebouw telt 357 plaatsen en is 24 uur per dag toegankelijk. De Plaza is nu bijna een jaar geopend.

Cor van der Spek, eigenaar van het gelijknamige mesthandel en transportbedrijf uit Poederoijen, heeft onlangs de sleutels van zijn nieuwe Iveco Stralis in ontvangst genomen. Deze nieuwe trekker is uitgerust met Hi-Way cabine, 460pk sterke 11-liter dieselmotor, gestuurde voorloopas en hydrauliekinstallatie. Cor van der Spek Mesthandel en Transport VOF is opgericht in 2007. In dat jaar neemt Van der Spek samen met zijn vrouw de activiteiten van Mesthandel en Transport E. van Vugt uit Zuilichem over. Het bedrijf uit Poederoijen houdt zich van de dag voornamelijk bezig met handel en transport van dierlijke mest door het hele land. Daarnaast verzorgt Cor van der Spek verspreiding van vloeibare schuimaarde, verhuur van mestzakken en transport van stukgoederen met schuifzeiltrailers.

Transportbedrijf Wigchers uit Schoonoord krijgt een nevenvestiging op bedrijventerrein Bloemakkers in Gieten. De nieuwe vestiging wordt de uitvalsbasis voor een aantal vrachtwagens en chauffeurs. Er komt een stallingruimte en een loods waarin een kantoor en de kantine komen. De hoofdvestiging blijft in Schoonoord. Wigchers zit onder meer in het bietentransport. De onderneming heeft vaste chauffeurs in dienst maar leidt ook jongeren op tot planner, monteur of chauffeur.

Van een klein familiebedrijf in vijftig jaar naar een onderneming met zes vestigingen; DAF-dealer Sent Waninge lukte dat door inspelen op wensen van klanten en door goede resultaten met truckverkoop en omzet in parts. Het bedrijf is dan ook uitgeroepen tot DAF Dealer van het Jaar 2018. In 2012 werd deze dealer ook al gelauwerd met de titel DAF Dealer van het Jaar. De truckomzet is in vier jaar meer dan verdubbeld. Sent Waninge heeft zes vestigingen, verdeeld over Drenthe, Groningen en Overijssel.

Marco Eitens uit Katwijk heeft de sleutels overhandigd gekregen van de eerste af-fabriek geleverde New Generation Scania R 410 rondom luchtgeveerde trekker met een laag chassis. Het bedrijf rijdt een nogal breed assortiment aan goederen. Van luchtvracht en gewone distributie tot het vervoer van verse groenten naar een bedrijf dat die voorsnijdt en verpakt. Voor de luchtvracht gebeurt dat met megatrailers.

Op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht komt een nieuw distributiecentrum voor online supermarkt Picnic. Lage Weide is een centrale locatie in Nederland: het is gelegen aan de westzijde van Utrecht, tussen de A2, het Amsterdam-Rijnkanaal en het dubbelspoor Utrecht-Amsterdam. Logistiek gezien een prima ligging voor een distributiecentrum. Binnen in de distributiehal zullen de boodschappen van Picnic met behulp van de nieuwste technieken en de laatste innovaties verwerkt worden. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2018.

Hulshoff opent een nieuw distributiepunt langs de A5. Hier worden straks de goederen van meerdere leveranciers verzameld en in één of twee ritten per dag bezorgd met elektrische vrachtwagens bij bedrijven in Amsterdam. Het dc wordt 10.000 vierkante meter groot. Minder verkeer, minder geluidshinder en minder uitlaatgassen maken de stad schoner en socialer. Het in 1935 opgerichte familiebedrijf neemt duurzaam ondernemen heel serieus. Met hun volledig CO2-emissievrije opslagruimte in Nederland zijn zij baanbrekend.

De nieuwe online boodschappenservice Stockon biedt via een app een service aan om veelgebruikte boodschappen elke twee weken thuis te leveren. Mede-aandeelhouder PostNL doet de leveringen aan huis. Op basis van de gezinssamenstelling en de orderhistorie past de app de bezorgsuggesties aan. Handmatig kunnen er wijzigingen worden aangebracht. Hoe meer klanten bestellen, hoe hoger de korting, oplopend tot 10%. Stockon levert direct vanuit de fabrikant aan de eindconsument. Het bedrijf werkt vanuit een distributiecentrum in Barendrecht, waar 2.000 artikelen, nu nog alleen houdbare producten, op voorraad liggen. Doelstelling is om het assortiment snel uit te breiden. PostNL verzorgt de e-fulfillment en de logistiek.