VO viert jubileum met doop steenstorter

offshore

Maritiem aannemer Van Oord viert vandaag zijn 150-jarig bestaan met de doop van zijn nieuwste aanwinst, de steenstorter ‘Bravenes’.

Van Oord is marktleider in het beschermen van onderwater-voorzieningen, pijpleidingen, kabels en funderingen van offshore-constructies en heeft al twee steenstorters. Het nieuwe schip is uitgerust met een zogenoemde tremiepijp, waarmee het ook vanaf de zijkant steen jan storten. Daardoor kan het dichterbij offshore platforms werken dan de bestaande schepen. Verder is de ‘Bravenes’ uitgerust met een volledig geautomatiseerd laad- en transportsysteem.

Het schip wordt vanmiddag officieel gedoopt en vertrekt binnenkort voor zijn eerste klus, stabilisatiewerk voor het Nord Stream 2-project van het Russische Gazprom. Dat betreft de aanleg van een nieuwe dubbele onderzeese pijpleiding over de bodem van de Oostzee van Rusland naar Duitsland. Hoewel het project in vergevorderd stadium is, heeft president Trump er vorige maand bij bondskanselier Merkel op aangedrongen om ervan af te zien.

Van Oord is een familiebedrijf dat vooral sterk gegroeid onder leiding van de de huidige topman, en Havenman van het Jaar, Pieter van Oord. In 2003 kocht Van Oord het baggerbedrijf van de Koninklijke BAM Groep. Vorig jaar boekte de groep een omzet van anderhalf miljard euro en werd er met 4.500 werknemers in 42 landen aan 180 projecten gewerkt. De vloot bestaat uit meer dan honderd schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

VO viert jubileum met doop steenstorter | NT

VO viert jubileum met doop steenstorter

offshore

Maritiem aannemer Van Oord viert vandaag zijn 150-jarig bestaan met de doop van zijn nieuwste aanwinst, de steenstorter ‘Bravenes’.

Van Oord is marktleider in het beschermen van onderwater-voorzieningen, pijpleidingen, kabels en funderingen van offshore-constructies en heeft al twee steenstorters. Het nieuwe schip is uitgerust met een zogenoemde tremiepijp, waarmee het ook vanaf de zijkant steen jan storten. Daardoor kan het dichterbij offshore platforms werken dan de bestaande schepen. Verder is de ‘Bravenes’ uitgerust met een volledig geautomatiseerd laad- en transportsysteem.

Het schip wordt vanmiddag officieel gedoopt en vertrekt binnenkort voor zijn eerste klus, stabilisatiewerk voor het Nord Stream 2-project van het Russische Gazprom. Dat betreft de aanleg van een nieuwe dubbele onderzeese pijpleiding over de bodem van de Oostzee van Rusland naar Duitsland. Hoewel het project in vergevorderd stadium is, heeft president Trump er vorige maand bij bondskanselier Merkel op aangedrongen om ervan af te zien.

Van Oord is een familiebedrijf dat vooral sterk gegroeid onder leiding van de de huidige topman, en Havenman van het Jaar, Pieter van Oord. In 2003 kocht Van Oord het baggerbedrijf van de Koninklijke BAM Groep. Vorig jaar boekte de groep een omzet van anderhalf miljard euro en werd er met 4.500 werknemers in 42 landen aan 180 projecten gewerkt. De vloot bestaat uit meer dan honderd schepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement