Dit meldt de maritieme vakbond Nautilus, die stelt dat Borr het kantoor ‘nagenoeg’ wil sluiten, waardoor ontslag dreigt voor ruim zeventig werknemers op kantoor en op offshore platforms. Borr Drilling zou tot dusverre weigeren om een sociaal plan voor hen af te sluiten. De werknemers demonstreerden daar tien dagen geleden ook al een keer tegen.

Bestuurder Bert Klein zegt in een persbericht te betwijfelen of gedwongen ontslagen nodig zijn en dat er sprake lijkt te zijn van sociale dumping. ‘Borr werft op zijn website nieuwe medewerkers, maar zegt geen werk meer te hebben voor de Paragon-werknemers. Het is te gek voor woorden dat een bedrijf dat net een miljard dollar heeft geïnvesteerd geen sociaal plan aanbiedt.’

Borr Drilling is anderhalve jaar geleden opgezet door de Noor Tor Olav Trøim, die jarenlang voor scheepvaart- en offshoretycoon John Fredriksen heeft gewerkt. Hij haalde met een aandelenemissie via de beurs in Oslo voldoende startkapitaal op om een vloot booreilanden bij elkaar te kopen, speculerend op een aantrekkende markt als gevolg van de stijgende olieprijs. Volgens de eigen vlootlijst beschikt Borr inmiddels over veertig booreilanden.