PSA Peugeot-Citroën heeft aangekondigd dat het nu op zoek gaat naar een nieuwe partner voor de opvolger van de middelzware bestelwagens Peugeot Expert en Citroën Jumpy. Fiat vertegenwoordigt vandaag ca. 20% van de productie van de Noord-Franse fabriek.

De alliantie tussen Fiat en PSA dateert van 1978, toen de constructeurs besloten om samen zware bestelwagens (Ducato, Boxer, Jumper) in Zuid-Italië te produceren. Die gemeenschappelijke productie blijft minstens doorgaan tot 2019, luidens een recent akkoord. De Franse en Italiaanse groepen werken ook samen voor de productie van kleine bestelwagens in Turkije (Fiat Fiorino/Citroën Nemo/Peugeot Bipper).

De beslissing van Fiat om te stoppen met de gemeenschappelijke productie van de Scudo in Valenciennes heeft te maken met het besluit om de alliantie met Chrysler te bevoorrechten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement