In vergelijking met vorig jaar doet Zim het nu beter. In het eerste kwartaal van 2010 liep het verlies nog op tot 83 miljoen dollar. De rederij stelt ook vast dat de resultaten nu vergelijkbaar zijn met die van de meeste concurrenten. Een paar jaar geleden zaten Zims resultaten altijd ver onder het marktgemiddelde.

Zim vervoerde in het eerste trimester 550.000 teu, wat 9% meer is dan vorig jaar. De gemiddelde inkomsten per teu zijn in een jaar tijd van 1.200 naar 1.360 dollar per teu gestegen. Tegenover het laatste kwartaal van vorig jaar is er wel een daling van 140 dollar per teu.

Het eerste kwartaal is traditioneel het zwakst qua ladingaanbod. Dat is echter niet de enige reden waarom Zim in de rode cijfers bleef. De Israëlische rederij boekte ook 70 miljoen dollar kosten die verband houden met een financiële herstructurering.