Deze gaan over naar Lamnalco, de onderneming waarin Boskalis en Rezayat beide een belang hebben van 50%.

Lamnalco zal 450 miljoen dollar (310 miljoen euro) betalen. Lamnalco neemt alle terminalaciviteiten van Smit over, behalve die van Rebras in Brazilië en die van de joint-ventures in Egypte en Singapore. Daarnaast neemt Lamnalco acht schepen over van Smit.

Boskalis nam in 2008 Smit Internationale over en het was toen al de bedoeling de terminaldivisie van Smit onder te brengen bij Lamnalco. Smit Terminals en Lamnalco leveren beide diensten aan olie- en gasterminals, een markt die snel groeit. Samen hebben ze meer dan 50 terminalcontracten in uitvoering. Ze zijn met meer dan 2.000 werknemers en ruim 150 schepen werkzaam in meer dan 30 landen.

Boskalis ontvangt ongeveer 75 procent van de 450 miljoen dollar in contanten. De activiteiten van de verkoop waren in 2010 goed voor een resultaat (ebitda) van ongeveer 55 miljoen dollar. De verkoop wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar geëffectueerd. Volgens Boskalis zal “het eenmalige boekeffect” van de verkoop van de Smitactiviteiten op de winst- en verliesrekening “niet materieel” zijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement