Volgens topman Marijn Dekkers wordt Duitsland minder aantrekkelijk als productieplaats voor de energie-intensieve chemiesector. “De energieprijzen zullen verder stijgen en zijn nu reeds bij de hoogste in heel de EU”, aldus Dekkers in een interview met het Duitse weekblad ‘Wirtschaftswoche’. “Het is belangrijk om competitief te blijven in vergelijking met andere landen. Zoniet moet een bedrijf van een globale omvang zoals Bayer overwegen zijn productie te verhuizen naar landen met goedkopere energie”, voegde hij er nog aan toe.

Duitsland is tot nu toe de grootste economische macht die afziet van atoomenergie. De laatste reactor zou uiterlijk in 2022 worden stopgezet.

Bayer beschikt ook in Antwerpen over een belangrijke productiesite. Voor de industriële bedrijven in ons land zijn de hoge energiekosten evenzeer een doorn in het oog.