Uit de cijfers over het jaar 2010 die midden augustus werden bekendgemaakt, blijkt dat Hellmann op een uitstekend 2010 kan terugblikken wat de geconsolideerde omzet betreft. Die steeg van 1,48 miljard euro in 2009 tot ruim 2,1 miljard euro in 2010, een stijging met 42%. Tweederde van deze omzet werd gerealiseerd in het buitenland.

De luchtvracht leverde de grootste bijdrage tot deze opvallende omzetstijging. Gevolgd door het zeevervoer, het wegtransport en de contractlogistiek. Geografisch blijven Europa en Zuid-Afrika de belangrijkste gebieden inzake gerealiseerde omzet voor het familieconcern. Daarna volgen Azië, de Pacific en Amerika. Inzake omzetgroei presteerde Azië wel het best, voor Europa en Zuid-Afrika.

Voor dit jaar verwacht Hellmann opnieuw een stevige omzetstijging te realiseren die vooral te danken zal zijn aan de groeilanden. Toch waarschuwt de logistieker tegelijkertijd ook voor een overdreven optimisme. “De crisis in de eurolanden én de onrust in het nabije Oosten en Noord-Afrika kunnen wegen op de resultaten. Het risico op een stagnatie én zelfs een recessie is niet uit te sluiten”, aldus Hellmann in een mededeling naar aanleiding van de resultaten over 2010.