De groep heeft daartoe een langlopende overeenkomst gesloten met PSA Antwerpen voor het gebruik van een locatie van 3,5 hectare op kaai 402

Volgens Dennis de Roo wordt de locatie gemoderniseerd en aangepast ‘aan de Van Doorn Maasvlakte-normen: goede egalisatie, nieuwe wasplaatsen en voldoende reeferaansluitingen’. Het depot in Antwerpen is al operationeel, maar gaat op 1 november officieel van start.

Volgens De Roo is het depot in eerste instantie opgezet om klanten van het Rotterdamse depot ook in Antwerpen van dienst te zijn, maar mikt het ook op de lokale markt. Het depot biedt rail- en bargeverbindingen en is dankzij een tweeploegensysteem open van vijf uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds. “Dit in tegenstelling tot andere Belgische terminals”, voegt de Roo daar aan toe.

Volgens hem mogen klanten ‘dezelfde dienstverlening als op de Van Doorn Container Depot Maasvlakte verwachten’. De nieuwe vestiging België valt onder de supervisie van Rob van Dijk, de huidige manager van de Maasvlakte. De dagelijkse leiding is in handen van Paul Bosman.