Mory verkeert al een hele tijd in moeilijkheden en had uitstel van betaling gekregen. Maar net toen de zaken beter gingen en een break-even in het vooruitzicht lag, werden de beschermingsprocedures ingetrokken. Eind juni werd de groep in vereffening gesteld. Een verkoop van de meeste onderdelen van de groep was voorzien op 23 september, maar de rechtbank sprak zich pas vandaag uit.

De groep Caravelle, een private equity fonds, rijft het merendeel van de stukgoedbedrijven, die onder het merk Mory Team werken, binnen. De meeste logistieke activiteiten (Mory Logidis), worden verkocht aan de Franse logistieke dienstverlener ID Logistics. Geodis en Norbert Dentressangle, die eveneens naar de logistieke bedrijven dongen, grijpen naast de buit. Twee nichebedrijven (Distri Bike Méditerranée en SNTD Automotive) werden aan Zamenhof verkocht. Er werden ook drie onderdelen failliet verklaard.

Er waren twee kandidaten voor de stukgoedactiviteiten, die 75% van de omzet van de groep vertegenwoordigen: Caravelle en Butler Capital Partners. De ondernemingsraad had zich uitgesproken voor de eerste en de rechtbank heeft ze gevolgd.

De overname van Mory Team door Caravelle is een transactie van betekenis, omdat dit fonds ook Ducros Express (het vroegere DHL Express France) bezit. De twee bedrijven samen worden de nummer twee op de Franse markt, na Geodis/Calberson. Voor de challenger Sernam, die gecontroleerd wordt door Butler Capital, wordt het nu moeilijker om uit het dal te kruipen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement