Buffa, een familiaal bedrijf met 350 werknemers, is pas eind 2010 ten persoonlijke titel overgenomen door Christophe Bossonet die ook directeur is van Mory LDI. Hij kocht het bedrijf toen het nog in moeilijkheden verkeerde, omdat het zwaar heeft geleden onder de crisis in de automobielsector na 2008. Enkele weken geleden heeft hij echter klacht neergelegd wegens het overmaken van vervalste balansen tijdens de onderhandelingen.

De rechtbank heeft Buffa voor zes maanden onder toezicht geplaatst. Bossonet wil van deze periode gebruikmaken om het bedrijf te herstructureren. Hij wil de strategische klemtonen verleggen, nieuwe logistieke centra opstarten en de vloot vernieuwen. Volgend jaar wil hij al met winst afsluiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement