Akkoord tussen Evergreen en CKYH Green Alliance

Rederij

De CKYH Green Alliance van Cosco, "K" Line, Yang Ming Line en Hanjin Shipping wordt volgend jaar nog een beetje groener.

Hoewel Evergreen geen lid wordt van die alliantie, gaan de vijf Aziatische rederijen hun afvaartschema’s wel op elkaar aanpassen en slots uitwisselen. De combinatie CKYH/Evergreen zal vanaf het tweede kwartaal van 2012 in staat zijn acht wekelijkse loops aan te bieden tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. Dat is er nog één meer dan de zeven wekelijkse diensten van Maersk Line of de nieuwe G6 Alliance.

Evergreen en de CKYH Alliance zullen ook tussen Azië en het Middellandse Zeegebied samenwerken, waar ze vier loops zullen exploiteren. Alle diensten zullen verzekerd worden door schepen van 8.000 tot 13.100 teu. De rotaties van alle diensten worden in een latere fase bekendgemaakt.

Het akkoord tussen de carriers is al de derde reactie op ‘Daily Maersk’. MSC en CMA CGM bereikten al een operationeel samenwerkingsakkoord en vorige week raakte bekend dat de Grand Alliance en The New World Alliance in de Verre Oostentrade fuseren.

Akkoord tussen Evergreen en CKYH Green Alliance | NT

Akkoord tussen Evergreen en CKYH Green Alliance

Rederij

De CKYH Green Alliance van Cosco, "K" Line, Yang Ming Line en Hanjin Shipping wordt volgend jaar nog een beetje groener.

Hoewel Evergreen geen lid wordt van die alliantie, gaan de vijf Aziatische rederijen hun afvaartschema’s wel op elkaar aanpassen en slots uitwisselen. De combinatie CKYH/Evergreen zal vanaf het tweede kwartaal van 2012 in staat zijn acht wekelijkse loops aan te bieden tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. Dat is er nog één meer dan de zeven wekelijkse diensten van Maersk Line of de nieuwe G6 Alliance.

Evergreen en de CKYH Alliance zullen ook tussen Azië en het Middellandse Zeegebied samenwerken, waar ze vier loops zullen exploiteren. Alle diensten zullen verzekerd worden door schepen van 8.000 tot 13.100 teu. De rotaties van alle diensten worden in een latere fase bekendgemaakt.

Het akkoord tussen de carriers is al de derde reactie op ‘Daily Maersk’. MSC en CMA CGM bereikten al een operationeel samenwerkingsakkoord en vorige week raakte bekend dat de Grand Alliance en The New World Alliance in de Verre Oostentrade fuseren.