Bonden stellen APMT Rotterdam ultimatum: acties dreigen

Terminal

Er dreigen vanaf volgende week acties op de containerterminal van APM Terminals in Rotterdam.

De vakbonden FNV en CNV gaan de directie van APMT een ultimatum stellen. De leden van de bonden hebben daar maandag mee ingestemd. Met de acties willen de bonden een doorbraak forceren in de vastgelopen cao-onderhandelingen. Bestuurder Joost van der Lecq van FNV Havens verwacht dat het ultimatum nog deze week de deur uitgaat en medio volgende week afloopt. Als APM niet ingaat op de eisen, gaat de bond acties voorbereiden.

Volgens Van der Lecq zijn bonden en directie het niet eens over een aantal punten, waaronder een loonsverhoging. Wel zou er al een afspraak zijn gemaakt over de arbeidsvoorwaarden op de nieuwe terminal van APMT op de Tweede Maasvlakte. APM heeft gedreigd die afspraak van tafel te halen als de acties doorgaan, aldus Van der Lecq.

Er is al langer sociale onrust bij APMT. Die leidde in december tot prikacties op de terminal, die echter niet werden gesteund door de bonden.

Bonden stellen APMT Rotterdam ultimatum: acties dreigen | NT

Bonden stellen APMT Rotterdam ultimatum: acties dreigen

Terminal

Er dreigen vanaf volgende week acties op de containerterminal van APM Terminals in Rotterdam.

De vakbonden FNV en CNV gaan de directie van APMT een ultimatum stellen. De leden van de bonden hebben daar maandag mee ingestemd. Met de acties willen de bonden een doorbraak forceren in de vastgelopen cao-onderhandelingen. Bestuurder Joost van der Lecq van FNV Havens verwacht dat het ultimatum nog deze week de deur uitgaat en medio volgende week afloopt. Als APM niet ingaat op de eisen, gaat de bond acties voorbereiden.

Volgens Van der Lecq zijn bonden en directie het niet eens over een aantal punten, waaronder een loonsverhoging. Wel zou er al een afspraak zijn gemaakt over de arbeidsvoorwaarden op de nieuwe terminal van APMT op de Tweede Maasvlakte. APM heeft gedreigd die afspraak van tafel te halen als de acties doorgaan, aldus Van der Lecq.

Er is al langer sociale onrust bij APMT. Die leidde in december tot prikacties op de terminal, die echter niet werden gesteund door de bonden.