Het holdingbedrijf van de familie Luksic, Quinenco, dat nu al de grootste aandeelhouder is, komt met 247 miljoen dollar over de brug. Marinsa, dat wordt gecontroleerd door de Claro Group, stopt CSAV 100 miljoen dollar toe.

Het extra kapitaal is nodig, omdat de Chileense rederij zwaar verlieslatend is. De nieuwe kapitaalinjectie komt ongeveer overeen met het verlies uit het derde kwartaal van vorig jaar, dat 343 miljoen dollar bedroeg.

CSAV wordt niet alleen geherkapitaliseerd, maar straks ook gesplitst. De winstgevende logistieke en havenactiviteiten van het filiaal SM SAAM zullen worden verzelfstandigd. Dat nieuwe bedrijf krijgt een beursnotering in Santiago.

Voor de lijnvaartactiviteiten is CSAV nog steeds op zoek naar een sterke industriële partner. De rederij werkt steeds meer samen met MSC. Door containers bij te laden op schepen van die Zwitserse rederij, kunnen de Chilenen hun eigen vloot terugbrengen naar een zestigtal schepen. Dat zijn er ruim de helft minder dan vorig jaar.