Akkoord over verkoop belang Hapag-Lloyd nabij

Rederij

Er is volgens Duitse media een akkoord op handen over de verkoop van het belang van TUI in Hapag-Lloyd. Meerderheidsaandeelhouder Albert Ballin zou dat pakket overnemen.

Volgens Duitse bronnen zou het consortium Albert Ballin – dat onder meer bestaat uit de stad Hamburg en expediteur Klaus-Michael Kühne – met de overname van een aandelenpakket van 33,3% verhinderen dat het deelbelang in de Duitse containerrederij aan een buitenlandse partij wordt verkocht. Als de transactie slaagt, heeft Ballin bijna 95% van de aandelen in handen.

Maar volgens ‘Lloyd’s List’ zijn beide partijen over een transactie aan het onderhandelen waarbij TUI een geringer deel van zijn belang in Hapag-Lloyd (dat in totaal 38,4% groot is) zou overmaken aan Albert Ballin. Dat zou te maken hebben met het feit dat het consortium niet genoeg geld heeft om 33,3% te kopen.

TUI en het consortium zouden de deal nog deze maand willen afronden, zeggen de Duitse en Britse media nog.
“Het proces is nog niet afgesloten, maar de teerling is geworpen”, zegt Kühne in een interview met ‘Die Welt’. De onderhandelingen gaan nu naar verluidt nog over ‘de laatste details’. Een woordvoerder van TUI bevestigde dat de gesprekken ‘goed verlopen’.

Over een verkoopprijs is nog niets bekend. Bij TUI staat het pakket voor 1,2 miljard euro in de boeken.

Akkoord over verkoop belang Hapag-Lloyd nabij | NT

Akkoord over verkoop belang Hapag-Lloyd nabij

Rederij

Er is volgens Duitse media een akkoord op handen over de verkoop van het belang van TUI in Hapag-Lloyd. Meerderheidsaandeelhouder Albert Ballin zou dat pakket overnemen.

Volgens Duitse bronnen zou het consortium Albert Ballin – dat onder meer bestaat uit de stad Hamburg en expediteur Klaus-Michael Kühne – met de overname van een aandelenpakket van 33,3% verhinderen dat het deelbelang in de Duitse containerrederij aan een buitenlandse partij wordt verkocht. Als de transactie slaagt, heeft Ballin bijna 95% van de aandelen in handen.

Maar volgens ‘Lloyd’s List’ zijn beide partijen over een transactie aan het onderhandelen waarbij TUI een geringer deel van zijn belang in Hapag-Lloyd (dat in totaal 38,4% groot is) zou overmaken aan Albert Ballin. Dat zou te maken hebben met het feit dat het consortium niet genoeg geld heeft om 33,3% te kopen.

TUI en het consortium zouden de deal nog deze maand willen afronden, zeggen de Duitse en Britse media nog.
“Het proces is nog niet afgesloten, maar de teerling is geworpen”, zegt Kühne in een interview met ‘Die Welt’. De onderhandelingen gaan nu naar verluidt nog over ‘de laatste details’. Een woordvoerder van TUI bevestigde dat de gesprekken ‘goed verlopen’.

Over een verkoopprijs is nog niets bekend. Bij TUI staat het pakket voor 1,2 miljard euro in de boeken.