TUI schroeft belang in winstgevend Hapag-Lloyd terug

Rederij

Het Alfred Ballin consortium verhoogt zoals verwacht zijn belang in Hapag-Lloyd van 61,6 naar 78%. Het geld daarvoor komt hoofdzakelijk van de staat Hamburg.

De toerismegroep TUI verdient 700 miljoen euro aan de verkoop van het belang aan het consortium. De transactie wordt tegen eind juni afgerond. Na die datum kan TUI zijn resterende belang van 22% via de beurs afstoten of aan een andere koper overlaten.
De belangrijkste partners binnen het Alfred Ballin consortium zijn de zakenman Klaus-Michael Kühne en de staat Hamburg. Die laatste legt nu 420 miljoen euro op tafel en wordt de grootste individuele eigenaar met een belang van 36,9%. Kühne investeert een kleiner belang waardoor zijn persoonlijk aandeel in de rederij van 28,2 naar 24,6% zakt.

De directie van de containerrederij reageerde snel en verheugd op de aandeelhouderswijziging. De Hamburgse verankering wordt immers versterkt. Hapag-Lloyd is samen met zijn partners uit de Grand Alliance naar eigen zeggen goed voor de helft van de containeroverslag in de Elbehaven.

Uit de voorlopige resultaten voor 2011 blijkt dat de Hamburgse rederij het boekjaar met een kleine bedrijfswinst van 101 miljoen euro heeft kunnen afsluiten. Hapag-Lloyd vervoerde 5,2 miljoen teu (+5,1%) en het gemiddeld tarief per vervoerde teu daalde lichtjes naar 1.532 dollar.

Volgens de directie bleef de rederij ook in het laatste kwartaal nog uit de rode cijfers, ondanks de daling van de tarieven in het Verre Oosten en de gestegen bunkerkosten. De ebitda voor het ganse jaar bedraagt 367 miljoen euro. De definitieve resultaten worden op 22 maart bekendgemaakt.

TUI schroeft belang in winstgevend Hapag-Lloyd terug | NT

TUI schroeft belang in winstgevend Hapag-Lloyd terug

Rederij

Het Alfred Ballin consortium verhoogt zoals verwacht zijn belang in Hapag-Lloyd van 61,6 naar 78%. Het geld daarvoor komt hoofdzakelijk van de staat Hamburg.

De toerismegroep TUI verdient 700 miljoen euro aan de verkoop van het belang aan het consortium. De transactie wordt tegen eind juni afgerond. Na die datum kan TUI zijn resterende belang van 22% via de beurs afstoten of aan een andere koper overlaten.
De belangrijkste partners binnen het Alfred Ballin consortium zijn de zakenman Klaus-Michael Kühne en de staat Hamburg. Die laatste legt nu 420 miljoen euro op tafel en wordt de grootste individuele eigenaar met een belang van 36,9%. Kühne investeert een kleiner belang waardoor zijn persoonlijk aandeel in de rederij van 28,2 naar 24,6% zakt.

De directie van de containerrederij reageerde snel en verheugd op de aandeelhouderswijziging. De Hamburgse verankering wordt immers versterkt. Hapag-Lloyd is samen met zijn partners uit de Grand Alliance naar eigen zeggen goed voor de helft van de containeroverslag in de Elbehaven.

Uit de voorlopige resultaten voor 2011 blijkt dat de Hamburgse rederij het boekjaar met een kleine bedrijfswinst van 101 miljoen euro heeft kunnen afsluiten. Hapag-Lloyd vervoerde 5,2 miljoen teu (+5,1%) en het gemiddeld tarief per vervoerde teu daalde lichtjes naar 1.532 dollar.

Volgens de directie bleef de rederij ook in het laatste kwartaal nog uit de rode cijfers, ondanks de daling van de tarieven in het Verre Oosten en de gestegen bunkerkosten. De ebitda voor het ganse jaar bedraagt 367 miljoen euro. De definitieve resultaten worden op 22 maart bekendgemaakt.