Dit meldt een woordvoerder van het bedrijf.

Volgens hem is er geen sprake van een principe-akkoord, omdat de bonden de uitkomst eerst aan hun leden willen voorleggen. Dat gebeurt de komende dagen. De werkonderbrekingen zijn in elk geval tot aanstaande dinsdag opgeschort. De terminal heeft de hele afgelopen nacht tot half zes vanmorgen plat gelegen.

Volgens de woordvoerder is er een compromis bereikt over de pensioenkwestie, die drie weken lang het breekpunt in het conflict was. APMTR neemt de helft van de kosten van de verhoging van de pensioenleeftijd, het zogenoemde aow-gat, voor zijn rekening. Voorwaarde is ‘dat er een pensioenstichting gevonden wordt, die de andere helft betaalt’.

Bonden en directie hervatten gisterochtend het cao-overleg, dat vorige maand was vastgelopen. Sindsdien is er herhaaldelijk gestaakt en werden er langzaamaan-acties gehouden. Dat was voor zusterbedrijf Maersk Line aanleiding een deel van zijn diensten naar Antwerpen te verleggen.