Evergreen verdubbelt capaciteit naar Libië

Rederij

De volumes van Evergreens Libya Service (LYS) zijn dermate toegenomen dat de Taiwanese rederij een tweede feederschip kan inzetten.

De 1.156 teu grote ‘Austria’ die nu al voor Evergreen naar Misurata en Benghazi vaart, kreeg vorig weekend het gezelschap van de ‘Bernhard Sibum’ van 957 teu. Daardoor kan de frequentie van de LYS-dienst worden verhoogd van veertiendaags naar wekelijks.

Begin volgende maand wijzigt de rederij ook de hubs die voor de overslag van Libische lading gebruikt worden. De Griekse haven Piraeus die onder andere wordt aangelopen door Evergreens CES Service tussen Noord-Europa en de Far East wordt behouden als transshipmenthaven, maar het Zuid-Italiaanse Taranto wordt ingeruild voor Marsaxlokk.

Evergreen verdubbelt capaciteit naar Libië | NT

Evergreen verdubbelt capaciteit naar Libië

Rederij

De volumes van Evergreens Libya Service (LYS) zijn dermate toegenomen dat de Taiwanese rederij een tweede feederschip kan inzetten.

De 1.156 teu grote ‘Austria’ die nu al voor Evergreen naar Misurata en Benghazi vaart, kreeg vorig weekend het gezelschap van de ‘Bernhard Sibum’ van 957 teu. Daardoor kan de frequentie van de LYS-dienst worden verhoogd van veertiendaags naar wekelijks.

Begin volgende maand wijzigt de rederij ook de hubs die voor de overslag van Libische lading gebruikt worden. De Griekse haven Piraeus die onder andere wordt aangelopen door Evergreens CES Service tussen Noord-Europa en de Far East wordt behouden als transshipmenthaven, maar het Zuid-Italiaanse Taranto wordt ingeruild voor Marsaxlokk.