“Eigenlijk zijn we nu met drie projecten bezig”, zegt Guy Leys, Plant Launch Manager Volvo Cars Gent. “Er is eerst de V40 Cross Country, die sterk aanleunt bij het model waarvan hij afgeleid is, de V40. Daarnaast starten we ook met de V40 R-Design en ten derde komen er ook nieuwe combinaties van motoren en versnellingsbakken in productie.”

Volvo Car Corporation verwacht 17.000 exemplaren per jaar te verkopen van de nieuwe Volvo V40 Cross Country, maar Geert Bruyneel, managing director van Volvo Cars Gent, acht de kans groot dat dat aantal hoger kan uitvallen. “De Volvo V40 kent momenteel een zeer goede verkoopstart, en met de V40 Cross Country kunnen we een nieuw publiek aanboren.”

Circa 50% van de totale productie van de V40, die enkele maanden geleden van start ging, zal naar Europese klanten gaan, ongeveer 30% is voor de Chinese markt bestemd.