Volgens Nicolas Sartini die bij de Franse rederij de leiding heeft over de diensten tussen Europa en Azië, heeft de ‘CMA CGM Marco Polo’ nu 170.000 ton lading aan boord. Dat is de grootste lading die ooit met een containerschip werd vervoerd.

Met die vracht bewijst het schip dat het wel degelijk het grootste ter wereld is. De schepen van Maersks E-klasse (15.550) zijn weliswaar een meter langer en een rij containers breder, maar meten 158.200 dwt bij een diepgang van 16 meter.

De Deense schepen kunnen minder gewicht aan boord nemen, omdat de romp van het schip spitser is. Volgens de technische fiche van de 16.020 teu grote ‘CMA CGM Marco Polo’ bedraagt de deadweight 186.500 ton.

De nieuwe EEE-klasse schepen van 18.270 teu die Maersk Line vanaf juli volgend jaar in de vaart zal nemen, zullen om en bij de 200.000 dwt meten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement