Hapag-Lloyd gaat tarieven optrekken op North Atlantic

Scheepvaart

Hapag-Lloyd kondigt een general rate increase aan op de routes tussen Noord-Amerika en Europa. De prijsstijging gaat op 1 april in en geldt voor alle containertypes en ladingsoorten.

Vanuit de Verenigde Staten, Canada en Mexico naar Noord-Europa en de Middellandse Zee wil de Duitse operator 150 dollar meer krijgen per 20-voeter en 200 dollar meer voor elke 40-voeter. In omgekeerde richting bedraagt de tariefverhoging 250 dollar per 20′-container en 350 dollar voor een 40′.

Hapag-Lloyd gaat voor containers die in de haven van Portland (Oregon) aan de westkust van de Verenigde Staten behandeld moeten worden, ook een toeslag van 150 dollar per stuk vragen. De rederij roept “fors verhoogde terminalkosten” in als reden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Hapag-Lloyd gaat tarieven optrekken op North Atlantic | NT

Hapag-Lloyd gaat tarieven optrekken op North Atlantic

Scheepvaart

Hapag-Lloyd kondigt een general rate increase aan op de routes tussen Noord-Amerika en Europa. De prijsstijging gaat op 1 april in en geldt voor alle containertypes en ladingsoorten.

Vanuit de Verenigde Staten, Canada en Mexico naar Noord-Europa en de Middellandse Zee wil de Duitse operator 150 dollar meer krijgen per 20-voeter en 200 dollar meer voor elke 40-voeter. In omgekeerde richting bedraagt de tariefverhoging 250 dollar per 20′-container en 350 dollar voor een 40′.

Hapag-Lloyd gaat voor containers die in de haven van Portland (Oregon) aan de westkust van de Verenigde Staten behandeld moeten worden, ook een toeslag van 150 dollar per stuk vragen. De rederij roept “fors verhoogde terminalkosten” in als reden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement