Brussels Airport sluit eerste kwartaal af met tonnagedaling van 15,3%

Luchtvracht

Het vrachtverkeer op Brussels Airport is ook in maart gedaald, deze keer met 17,4%. The Brussels Airport Company gaat uit van een positieve ommezwaai vanaf de tweede jaarhelft.

In totaal verwerkte Brucargo vorige maand 38.314 ton effectief gevlogen vracht. Dat was verdeeld over 26.620 ton freighterverkeer (-20,3%) en 11.694 ton bellyvracht (-10,2%). Het verkeer met vrachttoestellen kan dan nog eens worden opgesplitst in de full freighters, goed voor 14.209 ton (-34,3%) en integrators, d.w.z. DHL Express (12.411 ton of +5,5%).

Voor het totale eerste kwartaal komt Brussel uit op 102.776 ton of 15,3% minder dan tijdens de vergelijkbare periode van 2012. The Brussels Airport Company (BATC) rekent echter op het ombuigen van deze curve door de start van verschillende nieuwe routes.

Finnair Cargo, bijvoorbeeld, is op 6 april begonnen met de installatie van zijn tweede Europese hub op de luchthaven. Deze wordt verbonden met New York, Chicago, Helsinki en Hong Kong. Later dit jaar zouden er nog nieuwe bestemmingen en frequenties aan worden toegevoegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Brussels Airport sluit eerste kwartaal af met tonnagedaling van 15,3% | NT

Brussels Airport sluit eerste kwartaal af met tonnagedaling van 15,3%

Luchtvracht

Het vrachtverkeer op Brussels Airport is ook in maart gedaald, deze keer met 17,4%. The Brussels Airport Company gaat uit van een positieve ommezwaai vanaf de tweede jaarhelft.

In totaal verwerkte Brucargo vorige maand 38.314 ton effectief gevlogen vracht. Dat was verdeeld over 26.620 ton freighterverkeer (-20,3%) en 11.694 ton bellyvracht (-10,2%). Het verkeer met vrachttoestellen kan dan nog eens worden opgesplitst in de full freighters, goed voor 14.209 ton (-34,3%) en integrators, d.w.z. DHL Express (12.411 ton of +5,5%).

Voor het totale eerste kwartaal komt Brussel uit op 102.776 ton of 15,3% minder dan tijdens de vergelijkbare periode van 2012. The Brussels Airport Company (BATC) rekent echter op het ombuigen van deze curve door de start van verschillende nieuwe routes.

Finnair Cargo, bijvoorbeeld, is op 6 april begonnen met de installatie van zijn tweede Europese hub op de luchthaven. Deze wordt verbonden met New York, Chicago, Helsinki en Hong Kong. Later dit jaar zouden er nog nieuwe bestemmingen en frequenties aan worden toegevoegd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement