Ons land blijft een goede locatie voor de productie van industriële producten met een hoge toegevoegde waarde, onder meer dankzij onze goed opgeleide en flexibele werknemers en onze focus op innovatie”, zo zei hij. De federale regering zal volgens hem dan ook investeringen in onderzoek en ontwikkeling blijven stimuleren.

De eerste minister bracht het bezoek om zich op de hoogte te stellen van de vele vernieuwingen in de assen- en cabinefabriek. Die is aangepast om naast de huidige Euro5-trucks ook de nieuwe generatie Euro6-vrachtwagens te kunnen produceren.

Zo werden er nieuwe machines geïnstalleerd en nieuwe productieprocessen ingericht. In de cabinefabriek zijn tientallen extra lasrobots in gebruik genomen en in de trimming zijn alle werkstations aangepast. De assenfabriek heeft een aantal nieuwe installaties voor de productie van de nieuwe achteras.