Damco ziet omzet stijgen maar winst licht dalen

De Deense expediteur en logistieke dienstverlener Damco, een dochter van de AP Moller Maersk, zag de omzet over het eerste kwartaal met 6% stijgen naar 773 miljoen dollar.

De bedrijfswinst (na belastingen) daalde licht van zeven miljoen dollar naar 6 miljoen dollar.

Damco meldt dat de luchtvrachtvolumes over de eerste drie maanden met 15% stegen, terwijl de tonnages bij de logistieke activiteiten (supply chain management) een opmerkelijke groei lieten zien van 10% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Een deel van die groei is toe te schrijven aan acquisities die het bedrijf vorig jaar heeft gedaan in onder meer de luchtvrachtsector.

Volgens topman Rolf Habben-Jansen van Damco blijft het bedrijf zich de komende jaren richten op verdere investeringen in groeimarkten en het mondiale netwerk. Dat kan eventueel ten koste gaan van het resultaat, voegt hij er aan toe. De doelstelling is om het netwerk de komende drie jaar uit te bouwen van 350 vestigingen naar 600.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Damco ziet omzet stijgen maar winst licht dalen | NT

Damco ziet omzet stijgen maar winst licht dalen

De Deense expediteur en logistieke dienstverlener Damco, een dochter van de AP Moller Maersk, zag de omzet over het eerste kwartaal met 6% stijgen naar 773 miljoen dollar.

De bedrijfswinst (na belastingen) daalde licht van zeven miljoen dollar naar 6 miljoen dollar.

Damco meldt dat de luchtvrachtvolumes over de eerste drie maanden met 15% stegen, terwijl de tonnages bij de logistieke activiteiten (supply chain management) een opmerkelijke groei lieten zien van 10% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Een deel van die groei is toe te schrijven aan acquisities die het bedrijf vorig jaar heeft gedaan in onder meer de luchtvrachtsector.

Volgens topman Rolf Habben-Jansen van Damco blijft het bedrijf zich de komende jaren richten op verdere investeringen in groeimarkten en het mondiale netwerk. Dat kan eventueel ten koste gaan van het resultaat, voegt hij er aan toe. De doelstelling is om het netwerk de komende drie jaar uit te bouwen van 350 vestigingen naar 600.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement