Duitse ecocombiproef op de helling

Wegvervoer

De groen-rode coalitie van de nieuwe regering in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg gaat niet deelnemen aan de nationaal geplande proef met ecocombi’s.

De zogenaamde nationale ecocombiproef in Duitsland heeft veel weg van een afvallingswedstrijd. Na Noordrijn-Westfalen heeft nu ook Baden-Württemberg zich teruggetrokken. Dat zijn twee grote deelstaten die qua transportstromen erg belangrijk zijn.

Door het afhaken van de Zuid-Duitse deelstaat is het aantal deelnemers geslonken tot vijf (Schleswig-Holstein, Niedersachsen, Hessen, Sachsen en Beieren) zekere en twee (Thüringen en Mecklenburg-Vorpommern) twijfelachtige participanten. Negen deelstaten zullen geen proeven met ecocombi’s tolereren.

Toch wil het Duitse ministerie van Verkeer een praktijkproef starten, maar dit zal niet voor 2012 zijn en niet zoals eerst gepland dit jaar. Het woord “nationaal” durven de politici echter niet meer in de mond nemen. Twee deelstaten zouden proeven officieel gedogen. Waarschijnlijk gaat het om Hamburg en Mecklenburg-Vorpommern.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Duitse ecocombiproef op de helling | NT

Duitse ecocombiproef op de helling

Wegvervoer

De groen-rode coalitie van de nieuwe regering in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg gaat niet deelnemen aan de nationaal geplande proef met ecocombi’s.

De zogenaamde nationale ecocombiproef in Duitsland heeft veel weg van een afvallingswedstrijd. Na Noordrijn-Westfalen heeft nu ook Baden-Württemberg zich teruggetrokken. Dat zijn twee grote deelstaten die qua transportstromen erg belangrijk zijn.

Door het afhaken van de Zuid-Duitse deelstaat is het aantal deelnemers geslonken tot vijf (Schleswig-Holstein, Niedersachsen, Hessen, Sachsen en Beieren) zekere en twee (Thüringen en Mecklenburg-Vorpommern) twijfelachtige participanten. Negen deelstaten zullen geen proeven met ecocombi’s tolereren.

Toch wil het Duitse ministerie van Verkeer een praktijkproef starten, maar dit zal niet voor 2012 zijn en niet zoals eerst gepland dit jaar. Het woord “nationaal” durven de politici echter niet meer in de mond nemen. Twee deelstaten zouden proeven officieel gedogen. Waarschijnlijk gaat het om Hamburg en Mecklenburg-Vorpommern.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement