Nieuwe data studiedagen nieuwe Zeewet

Transportrecht

De Commissie Maritiem Recht herschikt de kalender van de geplande thematische studiedagen die plaatsvinden in het raam van de publieke consultatie over de herziening van het Belgisch zeerecht.

De timing van het gehele wetboek blijft voor het overige ongewijzigd.

In juni stonden niet minder dan vier studiedagen gepland, waarvan drie op één week tijd. Omdat een spreiding organisatorisch handiger is en vele deelnemers bovendien vragende partij waren, is besloten tot een spreiding van die studiedagen.

De studiedag over het nieuwe ontwerp van transportverzekeringswet blijft gehandhaafd op 27 juni in het Zuiderpershuis in Antwerpen. De hoofdstukken ‘Scheepseigenaars en reders’ (voorzien op 7 juni in Antwerpen), ‘Bevrachting en vervoer’ (op 23 juni in Gent) en ‘Scheepvaartprocesrecht, slotbepalingen en gecoördineerde wettekst (op 29 juni in Brussel) worden verschoven. Dat betekent dat ook de algemene voorstelling van het Belgisch Scheepvaartwetboek (op 14 september in Luik) en de afsluitende driedaagse Nationale Scheepvaartrechtconferentie (in december in Antwerpen) op een later tijdstip plaatsvinden.

“Die herschikking van de kalender heeft niets met de inhoud te maken, gewoon met praktische organisatie. Het leidt ook niet tot een vertraging van het hele project,. In 2011 en 2012 hebben we sowieso nog heel wat werk met het publiekrechtelijke deel van het wetboek.” Verzekert professor Eric Van Hooydonk (foto), voorzitter van de Commissie Maritiem Recht.

Voor de voorbije zes studiedagen over de ‘Proeve van het Belgisch Scheepvaartwetboek’ schreven in totaal zowat duizend deelnemers in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nieuwe data studiedagen nieuwe Zeewet | NT

Nieuwe data studiedagen nieuwe Zeewet

Transportrecht

De Commissie Maritiem Recht herschikt de kalender van de geplande thematische studiedagen die plaatsvinden in het raam van de publieke consultatie over de herziening van het Belgisch zeerecht.

De timing van het gehele wetboek blijft voor het overige ongewijzigd.

In juni stonden niet minder dan vier studiedagen gepland, waarvan drie op één week tijd. Omdat een spreiding organisatorisch handiger is en vele deelnemers bovendien vragende partij waren, is besloten tot een spreiding van die studiedagen.

De studiedag over het nieuwe ontwerp van transportverzekeringswet blijft gehandhaafd op 27 juni in het Zuiderpershuis in Antwerpen. De hoofdstukken ‘Scheepseigenaars en reders’ (voorzien op 7 juni in Antwerpen), ‘Bevrachting en vervoer’ (op 23 juni in Gent) en ‘Scheepvaartprocesrecht, slotbepalingen en gecoördineerde wettekst (op 29 juni in Brussel) worden verschoven. Dat betekent dat ook de algemene voorstelling van het Belgisch Scheepvaartwetboek (op 14 september in Luik) en de afsluitende driedaagse Nationale Scheepvaartrechtconferentie (in december in Antwerpen) op een later tijdstip plaatsvinden.

“Die herschikking van de kalender heeft niets met de inhoud te maken, gewoon met praktische organisatie. Het leidt ook niet tot een vertraging van het hele project,. In 2011 en 2012 hebben we sowieso nog heel wat werk met het publiekrechtelijke deel van het wetboek.” Verzekert professor Eric Van Hooydonk (foto), voorzitter van de Commissie Maritiem Recht.

Voor de voorbije zes studiedagen over de ‘Proeve van het Belgisch Scheepvaartwetboek’ schreven in totaal zowat duizend deelnemers in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement