CBRB vreest ‘ontgassingstoerisme’

Binnenvaart

Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart wil uniforme Europese regels voor het ontgassen van binnenvaarttankers.

Er is in Duitsland een wet in de maak die het verbiedt aardoliedestillaten en aardolieproducten te ventileren. Wanneer die wet wordt ingevoerd, is nog onbekend. Het ventileerverbod maakt een gang naar een professionele walinstallatie nodig, maar daarvan zijn er te weinig.

Indien deze wet wordt aangenomen, vreest directeur Robert Tieman van het CBRB voor ‘ontgassingstoerisme’. De strengere Duitse regels zullen volgens hem dan tankers vanuit Duitsland naar het buitenland doen uitwijken.

Hij benadrukt in een video dat zijn organisatie zeker voorstander is van aanscherping van de ontgassingsbepalingen, maar dan alleen in Europees verband. “Het behandelen van ladingdampen is niet onze core business. Het is een neveneffect van het vervoer en we moeten dit met de hele keten gezamenlijk oplossen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

CBRB vreest ‘ontgassingstoerisme’ | NT

CBRB vreest ‘ontgassingstoerisme’

Binnenvaart

Het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart wil uniforme Europese regels voor het ontgassen van binnenvaarttankers.

Er is in Duitsland een wet in de maak die het verbiedt aardoliedestillaten en aardolieproducten te ventileren. Wanneer die wet wordt ingevoerd, is nog onbekend. Het ventileerverbod maakt een gang naar een professionele walinstallatie nodig, maar daarvan zijn er te weinig.

Indien deze wet wordt aangenomen, vreest directeur Robert Tieman van het CBRB voor ‘ontgassingstoerisme’. De strengere Duitse regels zullen volgens hem dan tankers vanuit Duitsland naar het buitenland doen uitwijken.

Hij benadrukt in een video dat zijn organisatie zeker voorstander is van aanscherping van de ontgassingsbepalingen, maar dan alleen in Europees verband. “Het behandelen van ladingdampen is niet onze core business. Het is een neveneffect van het vervoer en we moeten dit met de hele keten gezamenlijk oplossen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement