Havenbedrijf Rotterdam betaalt Rijk terug en verhoogt dividend

Havens

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat volgende maand 290 miljoen euro overmaken aan het Rijk die het eerder voor de aanleg van Maasvlakte Twee had ontvangen.

De terugbetaling van de bijdrage gebeurt acht jaar eerder dan in 2005 gepland. Toen spraken het Rijk, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf af dat het Havenbedrijf in 2011 en 2012 in totaal € 726 miljoen van het Rijk zou krijgen als bijdrage voor de aanleg van de Maasvlakte Twee en dat het Havenbedrijf vanaf 2021 gespreid over een aantal jaren dat bedrag als extra dividend aan het Rijk zou uitkeren.

Bovendien verhoogt het Havenbedrijf het jaarlijkse dividend aan de gemeente structureel met ruim 13 miljoen en aan het Rijk met 5,5 miljoen euro. Volgens financieel directeur Paul Smits (foto) van het Havenbedrijf kan dat doordat de financieringspositie van het Havenbedrijf zich gunstiger ontwikkelt dan in 2005 verwacht, onder meer doordat de aanleg van Maasvlakte Twee goedkoper uitvalt dan oorspronkelijk gedacht.

Smits: “Door in overleg met het Rijk en de gemeente de afspraken uit 2005 aan te passen, spreiden wij onze uitgaven over een langere periode. Dat is voor ons gunstiger. Tegelijkertijd komen we tegemoet aan het verzoek van de aandeelhouders om het dividend op korte termijn te verhogen. Per saldo keren we uiteindelijk hetzelfde bedrag uit aan dividend.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Havenbedrijf Rotterdam betaalt Rijk terug en verhoogt dividend | NT

Havenbedrijf Rotterdam betaalt Rijk terug en verhoogt dividend

Havens

Het Havenbedrijf Rotterdam gaat volgende maand 290 miljoen euro overmaken aan het Rijk die het eerder voor de aanleg van Maasvlakte Twee had ontvangen.

De terugbetaling van de bijdrage gebeurt acht jaar eerder dan in 2005 gepland. Toen spraken het Rijk, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf af dat het Havenbedrijf in 2011 en 2012 in totaal € 726 miljoen van het Rijk zou krijgen als bijdrage voor de aanleg van de Maasvlakte Twee en dat het Havenbedrijf vanaf 2021 gespreid over een aantal jaren dat bedrag als extra dividend aan het Rijk zou uitkeren.

Bovendien verhoogt het Havenbedrijf het jaarlijkse dividend aan de gemeente structureel met ruim 13 miljoen en aan het Rijk met 5,5 miljoen euro. Volgens financieel directeur Paul Smits (foto) van het Havenbedrijf kan dat doordat de financieringspositie van het Havenbedrijf zich gunstiger ontwikkelt dan in 2005 verwacht, onder meer doordat de aanleg van Maasvlakte Twee goedkoper uitvalt dan oorspronkelijk gedacht.

Smits: “Door in overleg met het Rijk en de gemeente de afspraken uit 2005 aan te passen, spreiden wij onze uitgaven over een langere periode. Dat is voor ons gunstiger. Tegelijkertijd komen we tegemoet aan het verzoek van de aandeelhouders om het dividend op korte termijn te verhogen. Per saldo keren we uiteindelijk hetzelfde bedrag uit aan dividend.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement