Krachtenbundeling in stadsdistributie

duurzaamheid

City Hub en 2DOK gaan samen verder als één bedrijf in de Nederlandse stadsdistributie. Ze willen een schakel zijn tussen grootschalige aanvoer van lading voor binnensteden en de bevoorrading van winkels en horeca in de steden.

De twee bedrijven hebben daartoe een intentieverklaring getekend. De aanvoer van goederen voor binnensteden gebeurt via centra aan de stadsrand, vervolgens wordt het stadsvervoer verricht door emissieloze voertuigen, die bovendien ‘fluisterstil’ zijn doordat ze elektrisch worden aangedreven.

City Hub en 2DOK willen daartoe ook in meer steden gebruik maken van elektrisch aangedreven vaartuigen. Deze maand beginnen de twee een ‘crowd funding’-actie om hun gezamenlijke diensten in steden van 100.000 inwoners en meer uit te breiden.

Met de opbrengst moeten meer vestigingen aan stadsranden worden geopend, waar de overslag van grote combinaties op elektrische voertuigen wordt verzorgd. Topman Gerard Gerritsen van City Hub verwacht dat steeds meer steden ‘op slot gaan voor met fossiele brandstof aangedreven voertuigen’.

De bedrijven willen samen een einde maken aan de ‘eindeloze stroom van individuele logistieke dienstverleners’ die in steden allemaal alleen hun eigen vracht in stadscentra afleveren.

City Hub bestaat sinds 2015 en heeft vestigingen aan de stadsranden van onder meer Amsterdam, Roermond en nu ook Utrecht. 2DOK heeft zo’n vestiging in Den Haag. Met de opbrengst van de crowd funding willen de twee bedrijven ook de ontwikkeling van IT versnellen.

Krachtenbundeling in stadsdistributie | NT

Krachtenbundeling in stadsdistributie

duurzaamheid

City Hub en 2DOK gaan samen verder als één bedrijf in de Nederlandse stadsdistributie. Ze willen een schakel zijn tussen grootschalige aanvoer van lading voor binnensteden en de bevoorrading van winkels en horeca in de steden.

De twee bedrijven hebben daartoe een intentieverklaring getekend. De aanvoer van goederen voor binnensteden gebeurt via centra aan de stadsrand, vervolgens wordt het stadsvervoer verricht door emissieloze voertuigen, die bovendien ‘fluisterstil’ zijn doordat ze elektrisch worden aangedreven.

City Hub en 2DOK willen daartoe ook in meer steden gebruik maken van elektrisch aangedreven vaartuigen. Deze maand beginnen de twee een ‘crowd funding’-actie om hun gezamenlijke diensten in steden van 100.000 inwoners en meer uit te breiden.

Met de opbrengst moeten meer vestigingen aan stadsranden worden geopend, waar de overslag van grote combinaties op elektrische voertuigen wordt verzorgd. Topman Gerard Gerritsen van City Hub verwacht dat steeds meer steden ‘op slot gaan voor met fossiele brandstof aangedreven voertuigen’.

De bedrijven willen samen een einde maken aan de ‘eindeloze stroom van individuele logistieke dienstverleners’ die in steden allemaal alleen hun eigen vracht in stadscentra afleveren.

City Hub bestaat sinds 2015 en heeft vestigingen aan de stadsranden van onder meer Amsterdam, Roermond en nu ook Utrecht. 2DOK heeft zo’n vestiging in Den Haag. Met de opbrengst van de crowd funding willen de twee bedrijven ook de ontwikkeling van IT versnellen.