Congestie in haven Felixstowe door nieuw ICT-systeem

wachttijden

Wachttijden in de haven van het Britse Felixstowe zijn fors opgelopen in de afgelopen week. De implementatie van een nieuw ICT-systeem zorgt voor problemen.

Diverse grote rederijen zijn momenteel in overleg met het havenbestuur over de problemen. MSC heeft al aan zijn klanten laten weten dat de congestie gevolgen heeft voor aankomsttijden. Naar verluidt zijn er zelfs al rederijen die de haven in het oosten van Engeland links laten liggen en uitwijken naar andere locaties, bijvoorbeeld London Gateway. Dat meldt vakblad Loadstar.

ICT-systeem

De probleem ontstonden toen iets meer dan een week geleden een nieuw ICT-systeem is geïmplementeerd. Daarbij liep de haven tegen problemen aan, die zorgen dat wachttijden oplopen in een van de belangrijkste havens van Groot-Brittannië.

Congestie in haven Felixstowe door nieuw ICT-systeem | NT

Congestie in haven Felixstowe door nieuw ICT-systeem

wachttijden

Wachttijden in de haven van het Britse Felixstowe zijn fors opgelopen in de afgelopen week. De implementatie van een nieuw ICT-systeem zorgt voor problemen.

Diverse grote rederijen zijn momenteel in overleg met het havenbestuur over de problemen. MSC heeft al aan zijn klanten laten weten dat de congestie gevolgen heeft voor aankomsttijden. Naar verluidt zijn er zelfs al rederijen die de haven in het oosten van Engeland links laten liggen en uitwijken naar andere locaties, bijvoorbeeld London Gateway. Dat meldt vakblad Loadstar.

ICT-systeem

De probleem ontstonden toen iets meer dan een week geleden een nieuw ICT-systeem is geïmplementeerd. Daarbij liep de haven tegen problemen aan, die zorgen dat wachttijden oplopen in een van de belangrijkste havens van Groot-Brittannië.