Schepen mijden Felixstowe vanwege IT-problemen

congestie

In verband met aanhoudende IT-problemen bij de terminal van Hutchison Ports in Felixstowe heeft MSC besloten vanaf komende maandag acht schepen af te leiden naar London Gateway en Tilbury.

De rederij volgt daarmee het voorbeeld van Hamburg Süd, die eerder aankondigde twee diensten te verleggen naar Southampton. Maersk-dochter Sea-Go neemt tijdelijk geen exportlading meer aan vanwege de lange wachttijden op de terminals, zo meldt Lloyd’s Loading List.

De problemen hangen samen met de introductie van het terminal-besturingssysteem nGen. Klagende chauffeurs zeiden dat daardoor lange wachttijden ontstonden, met uitschieters tot zestien uur. Volgens de terminal gaat het om kinderziekten en is er al veel vooruitgang geboekt in het proces om die te verhelpen.

Lees ook: Congestie in haven Felixstowe door nieuw ICT-systeem

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Schepen mijden Felixstowe vanwege IT-problemen | NT

Schepen mijden Felixstowe vanwege IT-problemen

congestie

In verband met aanhoudende IT-problemen bij de terminal van Hutchison Ports in Felixstowe heeft MSC besloten vanaf komende maandag acht schepen af te leiden naar London Gateway en Tilbury.

De rederij volgt daarmee het voorbeeld van Hamburg Süd, die eerder aankondigde twee diensten te verleggen naar Southampton. Maersk-dochter Sea-Go neemt tijdelijk geen exportlading meer aan vanwege de lange wachttijden op de terminals, zo meldt Lloyd’s Loading List.

De problemen hangen samen met de introductie van het terminal-besturingssysteem nGen. Klagende chauffeurs zeiden dat daardoor lange wachttijden ontstonden, met uitschieters tot zestien uur. Volgens de terminal gaat het om kinderziekten en is er al veel vooruitgang geboekt in het proces om die te verhelpen.

Lees ook: Congestie in haven Felixstowe door nieuw ICT-systeem

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement