Het Zwitserse levensmiddelenconcern gaat er producten als Nescafé, Maggi en Kitkat verspreiden onder Britse supermarkten en groothandels. Het pand moet in 2020 gereed zijn en krijgt een oppervlakte van 60.000 vierkante meter.

Het dc wordt een ‘proeftuin’ voor moderne warehousing. Er komen robots te werken die zorgen voor de ‘orderpicking’ en de palettisering van zendingen. Drones gaan zorgdragen voor de voorraadinventarisatie en moeten ook bijdragen aan de planning van de inzet van arbeidskrachten.

Deze apparatuur zal worden geleverd door Swisslog, dat ook een ultramodern sorteersysteem levert. Als alle innovaties in Leicestershire in de praktijk goed blijken te werken, wil XPO ze ook op grote schaal toepassen in andere distributiecentra.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement