Gefco is één van de grootste spelers in de Europese autologistiek. Bergé is een uit de tweede helft van de negentiende eeuw daterende onderneming, gesticht in Bilbao, die in onder meer Spanje op een breed gebied logistieke diensten aanbiedt.

BergéGefco

De nieuwe gezamenlijke onderneming, BergéGefco, telt 650 werknemers, zevenhonderd vrachtauto’s, honderd spoorwagons en drie miljoen vierkante meter aan opslagterrein. Ze beschikt over 40.000 vierkante meter aan werkplaatsen en heeft vestigingen in een tiental gemeenten, verspreid over Spanje. Er zijn geregelde verbindingen met 26 Spaanse havens.

De Europese concurrentieautoriteit dient voor de joint-venture nog goedkeuring te geven. De Spaanse automarkt kent een productie van drie miljoen auto’s. De export komt op 2,4 miljoen stuks en er worden in Spanje jaarlijks 1,2 miljoen auto’s verhandeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement