Maersk verplaatst lijnen wegens IT-chaos Felixstowe

havens

Maersk mijdt op enkele lijnen de haven van Felixstowe. Dit vanwege aanhoudende IT-problemen aldaar.

Sinds eind mei ondervindt de Britse haven problemen met de implementatie van een nieuw IT-systeem. Dit heeft ook gevolgen voor diverse rederijen, heeft Maersk ondervonden. De Denen hebben daarom besloten om voor enkele diensten uit te wijken naar anderen havens in de regio.

Het gaat om de trans-Atlantische diensten Coex en 2M TA2. Op deze lijnen wordt uitgeweken naar Liverpool. Het gaat om tijdelijke wijzigingen, die ongeveer drie maanden van kracht blijven. Dat schrijft vakblad Fairplay.

Eerder al heeft 2M-partner MSC besloten om maatregelen te nemen. Het Italiaans-Zwitserse bedrijf wijkt op diverse diensten uit naar Zeebrugge, Londen en Liverpool.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Maersk verplaatst lijnen wegens IT-chaos Felixstowe | NT

Maersk verplaatst lijnen wegens IT-chaos Felixstowe

havens

Maersk mijdt op enkele lijnen de haven van Felixstowe. Dit vanwege aanhoudende IT-problemen aldaar.

Sinds eind mei ondervindt de Britse haven problemen met de implementatie van een nieuw IT-systeem. Dit heeft ook gevolgen voor diverse rederijen, heeft Maersk ondervonden. De Denen hebben daarom besloten om voor enkele diensten uit te wijken naar anderen havens in de regio.

Het gaat om de trans-Atlantische diensten Coex en 2M TA2. Op deze lijnen wordt uitgeweken naar Liverpool. Het gaat om tijdelijke wijzigingen, die ongeveer drie maanden van kracht blijven. Dat schrijft vakblad Fairplay.

Eerder al heeft 2M-partner MSC besloten om maatregelen te nemen. Het Italiaans-Zwitserse bedrijf wijkt op diverse diensten uit naar Zeebrugge, Londen en Liverpool.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement