OOK MSC vaart Felixstowe voorbij

containervaart

Ook MSC heeft besloten om een aanloop van Felixstowe te schrappen wegens de aanhoudende IT-problemen bij stuwadoor Hutchison Ports.

De ‘MSC Athos’, die voor 9 september staat gepland, gaat nu naar London Gateway in plaats van Felixstowe. Dat heeft de rederij zijn klanten laten weten. MSC volgt daarmee het voorbeeld van onder meer CMA CGM, Maersk Line en OOCL, die eerder al schepen naar andere havens stuurden.

Problemen

De problemen begonnen twee maanden geleden met de implementatie van het nieuwe terminal operating system nGen. Dat leidde er onder meer toe dat op de terminal opgeslagen containers niet meer teruggevonden konden worden en dat er ‘torens’ van vier of vijf containers naast lege plekken werden gebouwd.

De meest recente update van de Port of Felixstowe over de problemen dateert van 24 augustus. Daarin zegt de havenbeheerder dat ‘de focus is gericht op productiviteitsverbetering’ en dat ‘de verbeteringen ervoor moeten zorgen dat de klant de dienstverlening krijgt, die hij verdient’. Hutchison zelf zwijgt op de eigen site over de problemen in Felixstowe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

OOK MSC vaart Felixstowe voorbij | NT

OOK MSC vaart Felixstowe voorbij

containervaart

Ook MSC heeft besloten om een aanloop van Felixstowe te schrappen wegens de aanhoudende IT-problemen bij stuwadoor Hutchison Ports.

De ‘MSC Athos’, die voor 9 september staat gepland, gaat nu naar London Gateway in plaats van Felixstowe. Dat heeft de rederij zijn klanten laten weten. MSC volgt daarmee het voorbeeld van onder meer CMA CGM, Maersk Line en OOCL, die eerder al schepen naar andere havens stuurden.

Problemen

De problemen begonnen twee maanden geleden met de implementatie van het nieuwe terminal operating system nGen. Dat leidde er onder meer toe dat op de terminal opgeslagen containers niet meer teruggevonden konden worden en dat er ‘torens’ van vier of vijf containers naast lege plekken werden gebouwd.

De meest recente update van de Port of Felixstowe over de problemen dateert van 24 augustus. Daarin zegt de havenbeheerder dat ‘de focus is gericht op productiviteitsverbetering’ en dat ‘de verbeteringen ervoor moeten zorgen dat de klant de dienstverlening krijgt, die hij verdient’. Hutchison zelf zwijgt op de eigen site over de problemen in Felixstowe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement