Volgens de initiatiefnemers is het bijzondere aan de dienst dat er een groot aantal reefercontainers wordt ingezet en dat klanten gebruik kunnen maken van 45-voeters met een eigen generator. De trein rijdt tussen CTT Pernis en Barcelona Morrot en Silla Valencia.

Minder wegkilometers

Daarmee willen de initiatiefnemers een duurzaam alternatief bieden voor vervoer over de weg en zo de emissie van broeikasgassen verminderen. Volgens topman Gerjo Scheringa van de Euro Pool Group kan zo jaarlijks 22 miljoen wegkilometers worden vermeden, waardoor de CO2-uitstoot met 15.000 ton wordt teruggedrongen.

Tekst loopt door onder afbeelding

Euro Pool, leverancier van kratten aan de groenten- en fruitsector, heeft een centrale rol gespeeld in het opzetten van de dienst. Andere partners in het project zijn naast Shuttlewise, Bakker Barendrecht/Albert Heijn, Visbeen, Kloosterboer, DailyFresh, EasyFresh, Primaflor, Bollo, Agroiris, Fruveg, TobSine, Pozo Sur en Samskip.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement