Scheepvaart op Moezel ligt deze week stil

Tot en met volgende week maandag ligt de scheepvaart op de Moezel stil wegens onderhoud en reparaties aan de sluizen.

Er is tot dan geen doorgaand scheepvaartverkeer mogelijk, heeft het Wasser- und Schifffahrtsamt in Koblenz medegedeeld.

Een aantal sluiskamers is inmiddels drooggelegd. Tot grote ophopingen van binnenschepen kwam het niet, aangezien de operatie tevoren voldoende was aangekondigd. Het werk zou, ondanks de hoge waterstand in de rivier, voorspoedig verlopen.

In de boven- en de benedenloop van de Moezel wordt een aantal sluisdeuren, betonnen muren en aandrijvingen van sluisdeuren opgeknapt en gemoderniseerd. Dit werk wordt zowel in Duitsland als aan Franse en Luxemburgse kant uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Scheepvaart op Moezel ligt deze week stil | NT

Scheepvaart op Moezel ligt deze week stil

Tot en met volgende week maandag ligt de scheepvaart op de Moezel stil wegens onderhoud en reparaties aan de sluizen.

Er is tot dan geen doorgaand scheepvaartverkeer mogelijk, heeft het Wasser- und Schifffahrtsamt in Koblenz medegedeeld.

Een aantal sluiskamers is inmiddels drooggelegd. Tot grote ophopingen van binnenschepen kwam het niet, aangezien de operatie tevoren voldoende was aangekondigd. Het werk zou, ondanks de hoge waterstand in de rivier, voorspoedig verlopen.

In de boven- en de benedenloop van de Moezel wordt een aantal sluisdeuren, betonnen muren en aandrijvingen van sluisdeuren opgeknapt en gemoderniseerd. Dit werk wordt zowel in Duitsland als aan Franse en Luxemburgse kant uitgevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement