De nieuwe terminal komt te liggen op een lap grond van ruim 25.000 vierkante meter. Dit perceel is door de gemeente verkocht aan MCT voor een bedrag van 1,1 miljoen euro. De plannen zijn niet helemaal definitief. De gemeenteraad moet zich nog buigen over het besluit en het vergunningtraject is nog niet doorlopen. De verwachting is echter dat de terminal er daadwerkelijk komt. Als alles volgens planning verloopt, is het nieuwe bedrijfsonderdeel medio 2019 klaar voor gebruik, schrijft dagblad BN/De Stem.

Sinds 2008 maakte MCT gebruik van een tijdelijke terminal aan de Vierlinghweg die eigendom is van de gemeente. Echter, de capaciteit is niet afdoende en omwonenden klagen over geluidsoverlast. Het bedrijf slaat jaarlijks zo’n 65.000 veertig-voetscontainers over en wil graag verder groeien. De nieuwe terminal moet dat mogelijk maken.

MCT is opgetogen over het akkoord met de gemeente. Lange tijd is met de lokale overheid onderhandeld, maar een overeenkomst bleef uit. Eerder deze maand ging eindelijk de kogel door de kerk. Het college van B en W staat de 20 tot 25 miljoen euro kostende bouw van de nieuwe terminal toe. Deze komt te liggen ten zuiden van de Burg. Peterssluis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement