‘Mijd binnenvaart rond Kerst’

Rotterdam

Binnenvaart operator Nedcargo vraagt verladers om de binnenvaart in de laatste weken van het week zo veel mogelijk te mijden.

In een brief aan zijn klanten zegt directeur Diederik Antvelink in de periode rond Kerst nog meer vertraging dan in de afgelopen maanden te verwachten omdat er meer containers in minder dagen moeten worden afgehandeld. Hij vraagt hen tijdig te boeken en rekening te houden met ‘grote vertragingen’.

Hij gaat er van uit dat zich in de eerste weken van het nieuwe jaar ‘na-ijleffecten’ zullen voordoen, reden om de huidige congestietoeslag voorlopig te handhaven. Nedcargo voerde die medio dit jaar in en rekent daarvoor 7,95 euro per teu. Antvelink zegt dat maandagmorgen is besloten om de komende weken ‘geen gekke trucjes uit te halen’, zoals extra schepen inhuren, maar in plaats daarvan een congestiewaarschuwing af te geven.

Woordvoerder Niels Dekker van containerterminal Rotterdam World Gateway zegt geen aanleiding te zien voor extra vertragingen in de laatste twee weken van het jaar: ‘Bij ons is het business as usual. We hebben onze openingstijden tijdig gecommuniceerd en die zijn ook algemeen bekend.’ ECT, RWG en APMT zijn op Eerste Kerstdag en tijdens Oud en Nieuw (van 15.00 tot 15.00 uur) dicht; op Tweede Kerstdag wordt er vanaf 7.00 uur weer gewerkt.

Reacties

In een week met twee feestdagen is het altijd beter om minder in te plannen. Dit geldt ook voor Pasen, Pinksteren etc. en voor alle modaliteiten.

Fijne feestdagen allemaal, en een gezond 2018!

Geplaatst door: H van der Arend op
‘Mijd binnenvaart rond Kerst’ | NT

‘Mijd binnenvaart rond Kerst’

Rotterdam

Binnenvaart operator Nedcargo vraagt verladers om de binnenvaart in de laatste weken van het week zo veel mogelijk te mijden.

In een brief aan zijn klanten zegt directeur Diederik Antvelink in de periode rond Kerst nog meer vertraging dan in de afgelopen maanden te verwachten omdat er meer containers in minder dagen moeten worden afgehandeld. Hij vraagt hen tijdig te boeken en rekening te houden met ‘grote vertragingen’.

Hij gaat er van uit dat zich in de eerste weken van het nieuwe jaar ‘na-ijleffecten’ zullen voordoen, reden om de huidige congestietoeslag voorlopig te handhaven. Nedcargo voerde die medio dit jaar in en rekent daarvoor 7,95 euro per teu. Antvelink zegt dat maandagmorgen is besloten om de komende weken ‘geen gekke trucjes uit te halen’, zoals extra schepen inhuren, maar in plaats daarvan een congestiewaarschuwing af te geven.

Woordvoerder Niels Dekker van containerterminal Rotterdam World Gateway zegt geen aanleiding te zien voor extra vertragingen in de laatste twee weken van het jaar: ‘Bij ons is het business as usual. We hebben onze openingstijden tijdig gecommuniceerd en die zijn ook algemeen bekend.’ ECT, RWG en APMT zijn op Eerste Kerstdag en tijdens Oud en Nieuw (van 15.00 tot 15.00 uur) dicht; op Tweede Kerstdag wordt er vanaf 7.00 uur weer gewerkt.

Reacties

In een week met twee feestdagen is het altijd beter om minder in te plannen. Dit geldt ook voor Pasen, Pinksteren etc. en voor alle modaliteiten.

Fijne feestdagen allemaal, en een gezond 2018!

Geplaatst door: H van der Arend op