Nedcargo steggelt met Alphen over grondprijs

Distributiecentrum

Logistiek dienstverlener Nedcargo licht in de clinch met de gemeente Alphen aan den Rijn over de grondprijs van een lap grond van zes hectare, waar het bedrijf een distributiecentrum neer wil zetten.

De gemeente, in de persoon van wethouder Gerard van As, vraagt volgens Nedcargo-directeur Diederik Antvelink 199 euro per vierkante meter en maakt zich daarmee volgens hem schuldig aan ‘grondspeculatie’. Hij zegt in 2016 een prijs van 158 per meter te zijn overeengekomen, wat zou neerkomen op een prijsstijging van zo’n 2,4 miljoen in twee jaar.

Antvelink vindt een grondprijs van bijna 200 euro ‘niet marktconform’. Hij heeft vastgoedadviseur Cushman & Wakefield een taxatierapport laten maken. Die komt tot een bandbreedte van 140 tot 160 euro per meter voor het betrokken gebied, het bedrijventerrein Steekterpoort, dat grenst aan de containerterminal Alpherium van Nedcargo.

In het Leids Dagblad zegt Van As een ‘uitstekend aanbod’ te hebben gedaan al is de grondprijs wel ’iets gestegen’. Nedcargo had tot medio deze maand de tijd om te reageren, maar heeft die deadline laten verlopen. Desondanks wil Van As ‘de deur nog niet dichtgooien’, hoewel hij twee andere gegadigden voor ieder drie hectare grond achter de hand zegt te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Nedcargo steggelt met Alphen over grondprijs | NT

Nedcargo steggelt met Alphen over grondprijs

Distributiecentrum

Logistiek dienstverlener Nedcargo licht in de clinch met de gemeente Alphen aan den Rijn over de grondprijs van een lap grond van zes hectare, waar het bedrijf een distributiecentrum neer wil zetten.

De gemeente, in de persoon van wethouder Gerard van As, vraagt volgens Nedcargo-directeur Diederik Antvelink 199 euro per vierkante meter en maakt zich daarmee volgens hem schuldig aan ‘grondspeculatie’. Hij zegt in 2016 een prijs van 158 per meter te zijn overeengekomen, wat zou neerkomen op een prijsstijging van zo’n 2,4 miljoen in twee jaar.

Antvelink vindt een grondprijs van bijna 200 euro ‘niet marktconform’. Hij heeft vastgoedadviseur Cushman & Wakefield een taxatierapport laten maken. Die komt tot een bandbreedte van 140 tot 160 euro per meter voor het betrokken gebied, het bedrijventerrein Steekterpoort, dat grenst aan de containerterminal Alpherium van Nedcargo.

In het Leids Dagblad zegt Van As een ‘uitstekend aanbod’ te hebben gedaan al is de grondprijs wel ’iets gestegen’. Nedcargo had tot medio deze maand de tijd om te reageren, maar heeft die deadline laten verlopen. Desondanks wil Van As ‘de deur nog niet dichtgooien’, hoewel hij twee andere gegadigden voor ieder drie hectare grond achter de hand zegt te hebben.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement