Daar doen volgens het bedrijf op dit moment zes operators aan mee. ECT mikt niet alleen op uitbreiding van het aantal deelnemers, maar wil ook de spelregels voor het toekennen van venstertijden uitbreiden. Daarbij wordt gekeken of ‘een meer commerciële relatie’ bijdraagt aan het verbeteren van het containervervoer via de binnenvaart.

Doel van ECT, onderdeel van Hutchison Ports uit Hongkong, is om de proef uiteindelijk om te zetten in een ‘premium service’. De containerstuwadoor wil dan een vaste vergoeding in rekening brengen voor het afgeven van venstertijden. De komende tijd draait het vooral om de vraag hoe goed het partijen lukt om langere tijd te voldoen aan de afspraken en hoe met afwijkingen wordt omgegaan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement