In de deal zitten ook de binnenvaartschepen For Ever, Gouwenaar2 en Gouwenaar3, en Nedcargo Container Barging (NCCB). De overname vindt medio juni plaats. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, hebben beide partijen niet bekendgemaakt. Nedcargo-directeur Diederik Antvelink staat CCT na de overname bij als adviseur. Het huidige managementteam dat verantwoordelijk is voor de Multimodal-onderdelen gaat mee naar de nieuwe eigenaar.

Alpherium is met een overslagcapaciteit van 200.000 teu en een oppervlakte van 54.000 vierkante meter uitgegroeid tot een van de grootste binnenvaartcontainerterminals in Nederland. Zo wordt voor Heineken vanuit de terminal de complete logistiek van exportcontainers vanaf de brouwerij in Zoeterwoude naar zeehavens verzorgd.

Als onderdeel van CCT blijft Alpherium zich volledig richten op het aanbieden van transportoplossingen van en naar de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen via de binnenvaart.

NCCB verzorgt containerbinnenvaartdiensten binnen de Rotterdamse haven,  en tussen Rotterdam en Antwerpen en verschillende binnenvaartterminals in Nederland. Vorig jaar vervoerde het bedrijfsonderdeel ruim 284.000 teu.

Luc Smits is managing director van CCT en licht toe: ‘Deze overname draagt bij aan onze strategie om CCT te laten uitgroeien tot een leidende inlandterminalspeler op meerdere locaties in Nederland.’ Antvelink voegt daaraan toe: ‘De verkoop van de Nedcargo Multimodal-activiteiten aan CCT biedt de mogelijkheid om ons volledig te richten op onze core business van logistiek en forwarding voor de markt van voedingsmiddelen, dranken en retailgoederen in de Benelux.’

Bron foto: Nedcargo