De Deense rederij zegt dat de problemen in de binnenvaart tot nu toe opgevangen konden worden door uit te wijken naar spoor- en wegvervoer, maar dat de grens nu bereikt is. Volgens Maersk is alle vervangende capaciteit in het vervoer van en naar Duitsland en Zwitserland zeker tot het einde van volgende week volledig volgeboekt. De schaarse capaciteit op het water is zelfs al voor drie  weken volgeboekt.

Kleine stijging

Bij zowel het meetstation Kaub aan de midden-Rijn als bij Duisburg-Ruhrort zijn vandaag wederom de laagste waarden ooit geregistreerd. Bij de eerste geeft de Pegel nu 25 centimeter aan. In de loop van de dag wordt wel een kleine stijging richting dertig centimeter verwachten en de komende dagen schommelt het peil waarschijnlijk rond dat niveau.

Bij Ruhrort wordt nu 156 centimeter gemeten en wordt nog een daling van een paar centimeter verwacht. Beide peilstanden liggen fors onder de laagterecords uit het najaar van 2003. Die periode gold tot voor kort als het laagste niveau voor de Rijnvaart ooit.

Lees ook: