Video: Binnenvaartschip ‘Nero’ raakt in Antwerpen 18 containers kwijt

Noordzeeterminal

Aan de Noordzeeterminal van stuwadoor PSA in Antwerpen heeft een duwbak langszij het binnenvaartcontainerschip ‘Nero’ op Eerste Kerstdag achttien containers verloren.

De precieze oorzaak is nog niet duidelijk, al heeft de harde wind mogelijk een rol gespeeld. Opmerkelijk is wel dat de ‘Nero’, die voor operator Transbox vaart, eerder dit jaar ook al een aantal containers verloor. Dat meldde de Belgische krant Gazet van Antwerpen. Toen raakte het schip vijftien containers kwijt bij een aanvaring met een brug in de Antwerpse haven.

De Antwerpse Havendienst legde de scheepvaart op de Schelde enige tijd stil vanwege de mogelijkheid dat een of meer containers in de vaargeul terecht zouden komen. De containers konden binnen enkele uren worden geborgen.

Bekijk de video:

Bron video en afbeelding: YouTube

Video: Binnenvaartschip ‘Nero’ raakt in Antwerpen 18 containers kwijt | NT

Video: Binnenvaartschip ‘Nero’ raakt in Antwerpen 18 containers kwijt

Noordzeeterminal

Aan de Noordzeeterminal van stuwadoor PSA in Antwerpen heeft een duwbak langszij het binnenvaartcontainerschip ‘Nero’ op Eerste Kerstdag achttien containers verloren.

De precieze oorzaak is nog niet duidelijk, al heeft de harde wind mogelijk een rol gespeeld. Opmerkelijk is wel dat de ‘Nero’, die voor operator Transbox vaart, eerder dit jaar ook al een aantal containers verloor. Dat meldde de Belgische krant Gazet van Antwerpen. Toen raakte het schip vijftien containers kwijt bij een aanvaring met een brug in de Antwerpse haven.

De Antwerpse Havendienst legde de scheepvaart op de Schelde enige tijd stil vanwege de mogelijkheid dat een of meer containers in de vaargeul terecht zouden komen. De containers konden binnen enkele uren worden geborgen.

Bekijk de video:

Bron video en afbeelding: YouTube