Aanvaring vrachtschip en cruiseschip op Waal

binnenvaart

Een cruiseschip met 240 mensen aan boord is afgelopen nacht in aanvaring gekomen met het vrachtschip ‘Forenso’. Rijkswaterstaat en de brandweer hebben inmiddels alle 160 passagiers van het cruiseschip gehaald. De 80 bemanningsleden zijn aan boord gebleven.

De passagiers zijn met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd, zo meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Het betreft het cruiseschip ‘MS Edelweiss’ van de Zwitserse rederij Scylla, die rond 4.00 uur vannacht tegen de ‘Forenso’ aanvoer. Er was brand op het passagiersschip maar die was snel onder controle.

Gat in romp

Het cruiseschip is na de aanvaring tegen een pijler van de spoorbrug gebotst. Daardoor is een gat in de romp van het schip ontstaan en brak brand uit. Het schip ligt midden op de Waal tegen de pijler aan.

Het treinverkeer is uit voorzorg stilgelegd, de pijler moet worden gecontroleerd. ProRail verwacht dat het treinverkeer woensdag hinder zal ondervinden van het incident.

De ‘Forenso’ vaart onder Nederlandse vlag en is 135 meter lang. Het vervoerde een lading auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Aanvaring vrachtschip en cruiseschip op Waal | NT

Aanvaring vrachtschip en cruiseschip op Waal

binnenvaart

Een cruiseschip met 240 mensen aan boord is afgelopen nacht in aanvaring gekomen met het vrachtschip ‘Forenso’. Rijkswaterstaat en de brandweer hebben inmiddels alle 160 passagiers van het cruiseschip gehaald. De 80 bemanningsleden zijn aan boord gebleven.

De passagiers zijn met een blusboot en een schip van Rijkswaterstaat naar de wal vervoerd, zo meldt de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Het betreft het cruiseschip ‘MS Edelweiss’ van de Zwitserse rederij Scylla, die rond 4.00 uur vannacht tegen de ‘Forenso’ aanvoer. Er was brand op het passagiersschip maar die was snel onder controle.

Gat in romp

Het cruiseschip is na de aanvaring tegen een pijler van de spoorbrug gebotst. Daardoor is een gat in de romp van het schip ontstaan en brak brand uit. Het schip ligt midden op de Waal tegen de pijler aan.

Het treinverkeer is uit voorzorg stilgelegd, de pijler moet worden gecontroleerd. ProRail verwacht dat het treinverkeer woensdag hinder zal ondervinden van het incident.

De ‘Forenso’ vaart onder Nederlandse vlag en is 135 meter lang. Het vervoerde een lading auto’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement