Dat meldt De Gelderlander op basis van metingen door de provincie. Die heeft begint dit jaar een keten van 24 ‘elektronische neuzen’ in bedrijf genomen. Daarmee is vastgesteld dat in de periode van 20 februari tot 1 mei zeker 42 keer een schip verboden stoffen heeft geloosd. In de meeste gevallen ging het om benzeen of benzeenhoudende stoffen.

Geen aanhoudingen

Er zijn geen schippers aangehouden of aangesproken. Volgens de provincie is de snuffelneuzenketen alleen bedoeld om de omvang van de problematiek in beeld te brengen. Handhaving van het provinciale verbod blijkt in de praktijk lastig, omdat schippers op heterdaad betrapt moeten worden. Volgend jaar wordt varend ontgassen waarschijnlijk in heel Nederland verboden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement