Dat meldt de NPRC. Brenninkmeijer verlaat het Amsterdamse havenbedrijf na een periode van bijna twaalf jaar, waarbij zij onder meer verantwoordelijk was voor de energietransitie in de haven, marktverbreding, verduurzaming en diversificatie.

Brenninkmeijer kijkt uit naar haar nieuwe rol in de binnenvaart en ziet kansen om de positie van de sector in de coronacrisis te versterken ‘in markten waar we nu nog geen focus op hebben’.

Stefan Meeusen

Zij volgt bij de binnenvaartcoöperatie Stefan Meeusen op, die na tien jaar NPRC vanaf 18 mei de nieuwe directeur wordt van Peterson Inspection & Logistics.

De NPRC vervoert jaarlijks naar eigen zeggen meer dan veertien miljoen ton droge lading over de Europese vaarwegen en zegt de grootste Nederlandse aanbieder van vervoer over water te zijn en de derde in Europa. De coöperatie werkt voor een groot aantal verladers in diverse branches en heeft kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Parijs, Mannheim en Duisburg.