Het gaat om een zogenoemde overnachtingshaven, waar binnenschepen kort kunnen verblijven. De aannemer gaat daarvoor met een snijkopzuiger en graafmaterieel zo’n drie miljoen kubieke meter grond verzetten. Het project gaat begin volgend jaar van start en neemt ongeveer tweeënhalf jaar in beslag. Boskalis verwacht 50% op de normale CO2-uitstoot te kunnen besparen door biobrandstof te gebruiken.

Daarnaast gaat de aannemer in opdracht van Provincie Noord-Holland en drinkwaterbedrijf PWN de provinciale weg N241 herinrichten. Het project omvat naast een verbreding van de weg het verleggen van een drinkwaterleiding en de aanleg van voorzieningen om de veiligheid van de weggebruikers te vergroten. Het project moet eind 2024 zijn afgerond. De tweeprojecten hebben een gezamenlijke waarde van 75 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement