Scania Parts Logistics gaat met binnenvaart aan de slag

1600 minder vrachtwagenritten

Scania Parts Logistics is gestart met een proef om containers te verschepen vanuit het Limburgse Oudsbergen via de binnenvaartterminal Genk en het Albertkanaal. Driekwart van de exportcontainers die vanuit Oudsbergen per truck vertrekken komen in aanmerking voor de overstap naar de binnenvaart, zo blijkt uit een analyse van adviespunt Multimodaal Vlaanderen.

Scania binnenvaart

De modal shift zou zorgen voor 1600 minder vrachtwagenritten en 47% minder CO2-uitstoot. De modal shift betekent in de praktijk dat de lege container niet in Antwerpen wordt opgehaald, maar direct bij de binnenvaartterminal in Genk, waardoor de rit met lege container vanuit Antwerpen wordt uitgespaard. De geladen containers vertrekken vervolgens vanuit de haven van Genk met de barge naar de deepsea-terminal in de Antwerpse haven.

Scania start deze week met de zendingen naar Brazilië via rederij MSC (400 containers per jaar). Daarna worden de andere bestemmingen stap voor stap onderzocht en waar mogelijk overgezet. Het totale potentieel voor de binnenvaart bedraagt ongeveer 800 containers per jaar, zo bericht Scania.

Transportoplossingen

Scania is tijdens deze proef begeleid door een onafhankelijk adviespunt dat verladers en logistieke dienstverleners helpt bij het zoeken naar alternatieve, duurzamere transportoplossingen.

Scania Parts Logistics staat in voor de wereldwijde distributie van alle Scania-reserveonderdelen. Het distributiecentrum in Oudsbergen is naar eigen zeggen het logistieke hart van de hele Scania Group. Het bedrijf heeft 1000 werknemers in dienst en verstuurt dagelijks gemiddeld 30.000 orderlijnen naar Scania Business Units en dealers werelwijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Scania Parts Logistics gaat met binnenvaart aan de slag | NT

Scania Parts Logistics gaat met binnenvaart aan de slag

1600 minder vrachtwagenritten

Scania Parts Logistics is gestart met een proef om containers te verschepen vanuit het Limburgse Oudsbergen via de binnenvaartterminal Genk en het Albertkanaal. Driekwart van de exportcontainers die vanuit Oudsbergen per truck vertrekken komen in aanmerking voor de overstap naar de binnenvaart, zo blijkt uit een analyse van adviespunt Multimodaal Vlaanderen.

Scania binnenvaart

De modal shift zou zorgen voor 1600 minder vrachtwagenritten en 47% minder CO2-uitstoot. De modal shift betekent in de praktijk dat de lege container niet in Antwerpen wordt opgehaald, maar direct bij de binnenvaartterminal in Genk, waardoor de rit met lege container vanuit Antwerpen wordt uitgespaard. De geladen containers vertrekken vervolgens vanuit de haven van Genk met de barge naar de deepsea-terminal in de Antwerpse haven.

Scania start deze week met de zendingen naar Brazilië via rederij MSC (400 containers per jaar). Daarna worden de andere bestemmingen stap voor stap onderzocht en waar mogelijk overgezet. Het totale potentieel voor de binnenvaart bedraagt ongeveer 800 containers per jaar, zo bericht Scania.

Transportoplossingen

Scania is tijdens deze proef begeleid door een onafhankelijk adviespunt dat verladers en logistieke dienstverleners helpt bij het zoeken naar alternatieve, duurzamere transportoplossingen.

Scania Parts Logistics staat in voor de wereldwijde distributie van alle Scania-reserveonderdelen. Het distributiecentrum in Oudsbergen is naar eigen zeggen het logistieke hart van de hele Scania Group. Het bedrijf heeft 1000 werknemers in dienst en verstuurt dagelijks gemiddeld 30.000 orderlijnen naar Scania Business Units en dealers werelwijd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement